BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Isnin, 30 Mac 2009

Cerita Jepun Killer!!!

Nak cete sikit ni..korang kalau bosan kol 1 pagi xle tido,dilarang sama sekali nak tgok cete Jepun yang ade episod2..Ini nasihat dari kawan baik kepade kawan2..JANGAN!!! Jangan sesekali...JANGAN!!!!

Sebab malam tadi aku xdpt tido..aku layan la cete My Boss,My Hero..Bole tahan gak la cete ni..Satu ketua geng yg paling ditakuti kat jepun iaitu YAKUZA masok skola balik sebab dia xkan dapat jadik ketua Yakuza kalau dia xgraduation high school..10 episod..1 episod lebih kurang 45minit..kadang2 lebih..jadik oleh kerana terikat nak tau ending,last2 aku terjebak tido kol 5pagi..

Keburukannye ialah,aku dah agak xle bangun kol 7pagi,so awal2 aku msg supervisor aku..aku bgtau emergency leave nak setelkan pasal JPJ..memang btol pon..xtipu..tapi dengan xlaratnye aku.......Jeng3!!!!aku bangun kol 1petang...TANIAH!!!!


Cam haram je muke Makio Sakaki time xnak kene jawab soalan

Jumaat, 27 Mac 2009

Lepak King!!

Aku suke melepak a.k.a. berkongsi idea..(padahal bual2 kosong je)..aku slalu lepak kat gerai burger membe aku yang digelar bege najan..lepas aku balik dari labuan atas dasar kerja,aku baru kenal ngan najan nih..kire da dekat stahun jugak..mule2 aku segan2 la..then dah tau yg bole masok kpale,aku pon terus lepak hingga kadang2 xreti nak balik umah..aku suke lepak situ sebab bege najan tepi jalan je..xkan tengah jalan pulak..disebabkan tepi jalan,aku xtakut untuk melepak..nanti xde la saspek isap dadah ke,wat maksiat ke..tempat terang2 tepi jalan xkan nak wat jahat plak kann..lagipun aku xjahat..dari hanya kerusi kayu,sekarang dah upgrade ade bumbung kat kawasan lepak..dah macam bus stop dah..pastu di letakkan batu2 dibawah..so keselesaan tu penting jugak bagi lepakers..


view bege najan

Level 49.. XD

LEVEL 49

Aku dah masuk level 49 sudaaaa... Bagi sesiape yang xtau,aku main n addicted kat game Rock Legends kat facebook..sesape nak lawan band aku,silakan..Main game ni, teringat zaman dulu2 sebelum band aku blom pecah..band dinamakan Beautiful Kind..Tapi xde la beautiful sangat..hahaha..


video
bandku dimasa dahulu

Khamis, 26 Mac 2009

Mati hidup semula!!!!

Alop..sekarang ni aku agak bengang sikit..mood aku xbaik..jadi sape2 tegur aku,bole makan jelingan maut aku ni..

cetenye camni..dulu aku ade beli motor rxz secondhand yang agak reban..cam buat tukun pon bole..aku deal ngan owner ni..name dia hamzah..hamzah ni perangai cam gampang sikit la sebab dia penagih kot..so aku beli moto tu ngan dia ngan beharga RM1200..dah beli dia baru nak gi amik geran kat kedai moto sebab belom habes byr lagi..pastu dah amik baru aku dapat tau yang dia ni bukan owner moto..pastu owner moto sebenar adelah adik dia..adik dia Rosli diberi name..dia penat la cite yang si Rosli ni eksiden pakai moto yang aku beli tu..eksiden mati!!

aku dah malas nak pakai moto yang xcomplete ni..aku jual la ngan org len sebab dia nak wat main trek..so xpayah la nak roadtax2 ni..sebab nak wat main trek..aku jual la ngan harga RM750..lepas dia beli dia btolkan sikit2 sehinggalah moto tu jadik cantik sampaikan dia xjadik nak wat main trek..dia wat la gi keje..

setahun kemudiannye,aku dpt call waktu pejabat dari mamat yg beli moto aku tu..

Mamat: Elo dd,ko tau x ade org mati idup semula?

Dd: Sape?

Mamat: Moto yg ko jual kat aku tu,owner dia idup semula.ni dia tgh nak amik balik moto tu.siap bawak polis lagi..

Dd: Aduhh..ko ade no budak yang mati idup semule tu x?

Mamat: Ade,nanti aku send kat ko.

Dd: Okeh2..babai..nanti pe2 hal kite setel..

tuuuutttt.......

Aku da la tgh byk masalah..pastu datang lagi masalah..aku nak je carik si Hamzah tu..so aku call owner sebenar motor tu..

DD: Elo,ni dd yang beli moto dari abg ko..camne ko bole idup balik ni?

Rosli: Aku xmati la,abang aku tu yang tipu..

Dd: so,camne nak setel ni?aku xnak lepas geran senang2 je..aku dah byk habes duit tau kene tipu ngan abang ko..abang ko sekarang katne ni?aku nak jumpe dia..

Rosli: abg aku kat dalam (maksudnye dalam penjara)..dia jual moto tu pon dia xcakap kat aku..

Dd: Petang or malam ni aku nak setel..pe2 hal aku call ko..ok?

Rosli: Ok2...


setelah itu aku tepuk kepale ngan penuh penyesalan dan kemarahan (camne tu?)

inilah moto yang aku maksudkan itu..f*ck

RM 1,000,000.00


hahaha..uangku banyak deh..


"Satu juta?"kataku selepas mendengar soalan yang menyatakan kalau aku dapat RM1,000,000.00,aku nak watpe ngan duit tu..so,jalan penyelesaiannye begini..

1. Setelkan hutang piutang PTPTN,moto,pinjaman dll..name hutang sume aku setelkan.
2. Tolong setelkan hutang mak aku plak..Biar terang je otak mak aku xpayah pikir bende2 lain..
3. Amik barang kemas kat pajak gadai..setelah membesarkan aku dengan segala apa yg ade,kini aku bersedia mengambil semula emas yang telah berjasa..
4. Kontek tempat praktikal aku dulu,tanye ape2 kemudahan yg diperlukan kalau ade,aku sedia membantu..Tempat praktikal aku dulu PKAYI (Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Islam)
5. Mane aku jumpe makcik yang selalu lintas sorang2,kumpul tin kat tepi2 jalan tu,aku nak tolong dia..mane anak2 dia tinggalkan mak dia camtu..penah skali aku nangis naik moto tgok makcik ni jatuh bawak byk tin dalam sarung plastik dia..peh..sedih beb..tapi aku xtolong sebab makcik tu tgh marah2..
6. Nak beli superbike ngan helmet arai..hahaha..itulah idaman aku..

so,jawapan aku sudah terjawab..ape jawapan korang pulak?

Rabu, 25 Mac 2009

Samseng?

Hehe..saje je buat gempak...Aku kenal sorang samseng ni..name dia "Jon"..Cakap je ape salah yang dia xpernah buat..sume pernah buat..Membunuh!!..pernah.. Curik!!..pernah.. Minum air beralkohol!!..pernah.. Berjudi..pernah.. Curik moto,kete,lori,kren,JCB yg jengkaut tu..sume pernah..tapi satu pon kesalahan dia xpernah kene tangkap..sebab dia ade satu kelebihan iaitu lari laju gile!!..macam cete heroes jugak..setakat peluru yg polis lepaskan dari tembakan pistolnye,selambe je dia kejar balik peluru tu..kalau polis lepaskan anjing k9 nak kejar Jon,selambe Jon lari pastu tunggu kat kedai kopi sambil isap rokok hingga la rokok abes,baru dia sambung lari..

Tetapi,sejak Polis Di Raja Malaysia (PDRM) pakai Mitsubishi Lancer Evo baru ni,hati Jon agak xsenang sebab dia takut kalau dia xdapat fight lari ngan Kereta tersebut..Dia mula rase gelisah sebab kawan2nye menasihatkan supaya duduk umah diam2..jgn buat jahat..nnti ko kene kejar ngan evo baru tau..Jon duduk rumah je sampai la kesaat ni..sudah 3bulan Jon duduk dirumah..kini Jon sudah mula sembahyang..tinggalkan arak,dadah dan semua benda yang membuatkan dia jadik samseng..Jon mula menyesal atas kelakuannye sebelum ini..Jon insaf..Jon mula dapat merasa ketenangan yang diidamkan selama ini sudah tercapai..

Sekian..Taniah kepada PDRM kerana dapat Mitsubishi Lancer EVO..10 bijik lak tu..

Selasa, 24 Mac 2009

Taksub dengan Arai... =)


Smart gile helmet ni..

King of openface helmet!!!

shut the tut* up!!!

wacha!!!!!!

Pada suatu hari,sedang Encik J menunggang motosikal jaguhnya bersama isteri barunya Cik M menuju ke K.A.P..Tiba2 datang sebuah lori memotong dari kiri dan dibalasnye kekanan pulak menghimpit Encik J yg sedang menunggang motosikal.Lalu tragedi itu menghasilkan kejatuhan pihak menunggang ke jalan tar.Lalu dibawa kehospital.

Buat pengetahuan anda,Encik J adalah pakcik kepada saya.So dia dibawa ke hospital untuk rawatan kecemasan.Damn!! Aku call anak dia nak tanye masok keje ke x..Dia cakap xmasok sebab bapak dia eksiden(iaitu pakcik aku)..Lantas balik kerja aku terus ke hospital untuk mengetahui perkembangan lanjut..masih belu ade ape2 berita lagi.so aku malas tggu sampai bejanggut,aku trus balik untuk menjamah nasik sikit.buat alas perut.

Setibanye aku dirumah,keadaan seperti xbest sebab CNN @ Metro @ Warta Berita ade kat umah aku bersama nenekku..Aku mengucapkan salam lalu dijawabnye oleh CNN dan nenekku tercinta tuh.Lalu aku mematikan enjin motosikal yg berkuasa rendahku.Lantas berjalan menuju ke pintu dan membuka safety boot ku yang agak lame ku pakai sehinggakan panas dari tapak kaki naik kehati kerana adanya CNN tersebut..Untuk pengetahuan anda lagi sekali, CNN tu makcik aku yang aku xberape gemor(gemar)..

Aku masok,cuci tgn n muka.amik pinggan isi nasik then aku makan wat bodoooo je.Tiba2 telinga aku berdesing.."Tahu x,si encik J tu sebok2 nak kehulu kehilir ngan bini dia watpe?kan bagus dok umah je.ni keje nak berhantar,nasik berhantar.Rasenye dia jeles sebab bini dia keje depan org ramai kot.takut ade org lain kebas bini dia..dah eksiden..mesti penat jage bini dia sampai ngantuk atas jalan"kata CNN yg F*ck sangat2 n boroh nak manpus..

Damn!!!!!!aku xde selera dah..hati semakin panas.telinga berdesing..org tua tu eksiden.ko doakan la ke,cite yg baik2 ke..ni ko ngumpat dia,kutuk2 dia..sedar la yg ko tu dah tua..baik hafal sifir ke,yaasin ke..kan bagus..ni heeeeng sane..heeeng sini..dah macam sampah la kau ni..kire kesabaran aku ade lagi,tu yg aku berkata2 dalam hati je.lagipun aku hormat org lain..akau fikir aku ni xcukup makan garam dari dia..padan muke dia kene darah tinggi..makan garam byk2 lagi..

Dah xde selera,aku gegas ke hospital balik.aku kemas brg2 keje aku,terus aku lincah..malas nak tgok muke CNN sebab hari2 asik muke dia je..Dah la dtg umah aku cam xde pintu..ketuk2 tingkap..mesyuarat tingkap la..tolong la..berilah kesedaran pade insan ini..gi la carik bakal suami untuk anak ko tu..dah lame andartu..jgn asik sebok hal org,tapi anak sendiri xberjaga..

Lastly, "KALAU BINI AKU MACAM SI CNN TU,AKU SENDIRI AKAN SOUND"


penutup: please la..aku xsuke cite hal org..wat xtau suda..

popular???

Assalamualaikum semua..

cite tentang popular ni,adekah org buat blog sebab nak popular?
ape itu popular n nape ade org yg perlukan populariti ini?
bagi saye,saye dah cukup popular dah..peminat sekarang ni pon xdapat nak layan..
hahaha..kidding..tapi kan best jadi artis..bile jadi artis,gi mane2 org tgok je..kalau kite bukan artis,tapi gi mane2 ade je org tgok,mesti usya pelik kat diri sendiri..cek takut2 taik idung terkeluar ke,mane tau baju kite tuck in dalam spender ke sampai tkeluar..haha..tapi aku xsuke sgt org usya pelik kat aku..tapi usya sakit ati xpe laa..walaupon aku kadang2 digelar mat rempit,sume org dalam malaysia ni kenal mat rempit kan?so,aku turut popular la camtu..hehe..jgn jeles..nak populariti cepat,jadiklah mat rempit..or minah rempit..